Top

Chesterfield banken en fauteuils van hoogwaardige kwaliteitChesterfield banken van The Chesterfield Brand™ onderscheiden zich door de hoge kwaliteit en de lange levensduur. De Banken en Fauteuils worden volledig handgemaakt en genageld. Het frame van de bank bestaat uit massief hardhout (gelijmd en geschroefd), dat een hoge vormstevigheid garandeert en de spanning door de vaste suspensie weerstaat. De gehele buitenkant van de bank is gemaakt van de hoogste kwaliteit leer. Doordat de geproduceerde Chesterfields een uitmuntende kwaliteit hebben, kunnen wij hierop ook onze unieke Platinum plus 12 jaar garantie geven, welke niet elders in de markt te verkrijgen is.

Bekijk hieronder de kwaliteit van een The Chesterfield Brand™ meubel in de recente TV-commercial van Leffe:


Hoogste kwaliteit rundleer


De Chesterfield meubelen van The Chesterfield Brand™ zijn gemaakt van het beste rundleer (en niet zoals bij andere niet originele Chesterfields de zij- en achterkant van kunstleer).  Deze Chesterfields worden geleverd in twee verschillende leer soorten nl Semi anilineen Wax leder. Een Semi aniline leder brengt de structuur van het leer mooi naar voren. Daardoor heeft het leer slechts een lichte pigment laag. Toch is het leer goed beschermd tegen viezigheid. Dit leer is niet het goedkoopste leer in zijn soort maar wel het leer met de hoogste kwaliteit. Van het leer wordt alleen de bovenlaag gebruikt. Het leer wordt in een leerlooierij drie weken behandelt, het leer wordt gelooid en geverfd, uiteindelijk is het dan vast en stabiel genoeg. De andere leersoort is Wax leder, voor onze Vintage uitvoering gebruiken we dit leer. Dit is een leer dat door een procedure oud gemaakt wordt. In ieder geval er voor zorgt dat het in een korte tijd deze Vintage look krijgt. Dit leder verwerkt continue de gebruikssporen in de uitstraling. Hoe meer het gebruikt wordt hoe ouder de uitstraling.

Mede door de knopen ontstaat het typische Chesterfield patroon, bestaande uit het ruitpatroon, het stikwerk en de comfortabele bekleding. Deze knopen zijn met sterk touw naar binnen getrokken en vastgezet aan het frame. Dit is de sterkste en meestoorspronkelijke manier van capitonneren.

De meubelen van The Chesterfield Brand™ hebben een standaard binnenvering. Hiervoor gebruiken we Nosag veren, dat zijn zogenaamde zigzag veren die de vormstabiliteit van de meubelen creëren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld elastische materialen singels of banden hebben de Nosag veren een veel langere levensduur en een comfortabele zit.

 

Bank Brighton 6-zits


Handgemaakt


De handgemaakte rundleren kussens hebben Dacron als vulmiddel en de vulling bestaat verder uit polyether en pocketveren. Door de laag van veren en polyether word er een “sandwich” constructie gecreëerd die zich perfect aan lichte en zware lasten aanpast. De kussens met binnenvering (standaard bij Antiek en Uni kleur) bieden meer weerstand dan bijvoorbeeld vullingen die bestaan uit schuim en vlokken zoals toegepast bij de Vintage, maar deze heeft hierdoor ook meer een Shabby look wat beter past bij de uitstraling.

 

               Verschil kussens

                          Kussen met binnenvering (Strak)                                                 Kussen zonder binnenvering (Shabby Look)