Top

Chesterfield banken en fauteuils van hoogwaardige kwaliteit

Chesterfield banken van The Chesterfield Brand™ onderscheiden zich door de hoge kwaliteit en de lange levensduur. De Banken en Fauteuils worden volledig handgemaakt en genageld. Het frame van de bank bestaat uit massief hardhout (gelijmd en geschroefd), dat een hoge vorm-stevigheid garandeert. De buitenkant van de bank is gemaakt van de hoogste leer kwaliteit. Op deze chesterfield meubelen wordt de unieke 12 jaar garantie gegeven, welke niet elders in de markt te verkrijgen is.

Bekijk hieronder de kwaliteit van een The Chesterfield Brand™ meubel in de recente TV-commercial van Leffe:


Hoogste kwaliteit rundleer

De chesterfield-meubelen van The Chesterfield Brand™ zijn gemaakt van het beste rundleer. Deze chesterfields worden geleverd in twee verschillende leder-soorten: Namelijk de Original en de Vintage. Deze twee series verschillen van elkaar op een aantal punten. De Vintage meubelen zijn handgemaakt van hetzelfde leder als de Original, maar hier wordt het leder alleen bewerkt met wax. Door het leder ongelakt te laten, krijgt het zijn verouderde en vintage look. In tegenstelling tot de zetels uit de Chesterfield Original serie, hebben de Vintage banken dus geen glanzende laag over het leer. Dat neemt niet weg dat ook de Vintage banken beschermd zijn tegen beschadigingen.


Door de knopen ontstaat het typische chesterfield patroon, bestaande uit het ruitpatroon, het stikwerk en de comfortabele bekleding. Deze knopen zijn met sterk touw naar binnen getrokken en vastgezet aan het frame. Dat is de sterkste en meest oorspronkelijke manier van capitonneren.

De meubelen van The Chesterfield Brand™ hebben een standaard-binnenvering. Daarvoor gebruiken we Nosag-veren, dat zijn zigzag-veren die de vormstabiliteit van de meubelen creëren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld elastische materialen singels of banden hebben de Nosag-veren een veel langere levensduur en een comfortabele zit.


 

Bank Brighton 6-zits


Handgemaakt

De handgemaakte rundleren kussens hebben Dacron als vulmiddel en de vulling bestaat verder uit polyether en pocketveren. Door de laag van veren en polyether word er een “sandwich-constructie" gecreëerd die zich perfect aan lichte en zware lasten aanpast. De kussens met binnenvering (standaard bij Antiek en Uni-kleur) bieden meer weerstand dan bijvoorbeeld vullingen die bestaan uit schuim en vlokken zoals toegepast bij de Vintage, maar die heeft daardoor ook meer een shabby look, wat beter past bij de uitstraling.

 

 

               Verschil kussens

                          Kussen met binnenvering (Strak)                                                 Kussen zonder binnenvering (Shabby Look)