menu
logo

Over ons

Lees hier over het ontstaan en werkwijze van House of Chesterfield, het merk “The Chesterfield Brand”, onze hoge kwaliteitseisen, de productiepartners, de transparante prijsopbouw, de onbeperkte mogelijkheden van aanpassingen en ons als beste geclassificeerd garantiesysteem.

De basis van ons bedrijf is ‘The Original Chesterfield Factory Limited’ gevestigd in de plaats Chesterfield (UK). In aanvang maakten wij gebruik van een al bestaande Chesterfield productielijn in Engeland. De meubelen verkochten we via ons verkoopnetwerk van Chesterfieldshowroom. In die tijd vervaardigden de Chesterfield producerende fabrieken in Engeland bijna alléén standaard producten. Afwijken daarvan was praktisch onmogelijk of alleen in zéér beperkte mate en dan óók nog eens tegen een enorme meerprijs welke niet in verhouding stond tot de feitelijke productiekosten. Onacceptabel, vonden wij. En dus zochten we naar nieuwe wegen.

Het merk ‘’The Chesterfield Brand’’
We legden de enige Chesterfield merknaam vast waarin het woord Chesterfield opgenomen is: ‘’The Chesterfield Brand’’. Onder deze merknaam gingen we samenwerking aan met diverse fabrieken én leerlooierijen. De geproduceerde meubelen onder dit merk voldoen aan de hoogste eisen op gebied van kwaliteit, milieueisen en vakbekwaamheid van de stoffeerders. Zij produceren, wij sturen aan en controleren. Inmiddels zijn we met deze formule gegroeid van 1 naar 6 productielanden. Dit aantal willen we de komende jaren verder uitbreiden. Om logistieke redenen vestigden we ons hoofdkantoor en distributiecentrum in Nederland. Van hieruit kunnen we niet alleen in Europa, maar wereldwijd onze klanten goed bereiken.

Exclusief Chesterfield verkoopkanaal
House of Chesterfield is samen met Chesterfield.com en B2Bchesterfield het exclusieve verkoopkanaal van ‘’The Chesterfield Brand’’ voor zowel particulieren als bedrijven.

De House of Chesterfield website is ontstaan uit de vraag snel online standaard Chesterfield meubelen te kunnen bestellen. Met als voorwaarde de beste garantie voorwaarden en de beste prijs.
Bij House of Chesterfield besteld u alleen standaard Chesterfield meubelen, welke meestal op voorraad zijn. Voor speciale maten of kleuren kunt u terecht bij Chesterfield.com


Waarin verschillen wij van andere Chesterfield aanbieders?
1. Patent. De Chesterfield is het meest bekend als de iconische handgemaakte bank met los ingeslagen nagels op de fronten en het karakteristieke ruitvormig stoffeerpatroon met ingetrokken knoop op de rug en armen. Het patent voor dit kenmerkende ruitpatroon is jaren geleden door ons vastgelegd en daardoor ons eigendom.
2. Rechtstreeks van de fabriek naar consument. Chesterfield.com levert, als énige Chesterfield aanbieder, direct vanuit de fabrieken naar de consument. Dit heeft voor de klant een groot prijsvoordeel.
3. Onbeperkte keuze in aanpassing via Chesterfield.com De zorgvuldige selectie van gespecialiseerde productiepartners geeft ons ongekende fabricagemogelijkheden. De Chesterfield meubelen van ‘’The Chesterfield Brand’ kunnen geheel aangepast worden op de individuele en zeer specifieke wensen van de klant. Denk aan bijvoorbeeld afwijkende maten, het type kussen, wel of geen binnenvering in de kussens, gebruik van hele huiden of patchwork, een ander leersoort, afwijkende kleur, het frame in beuken- of hardhout, aangepaste nagels, of knopen met bedrijfslogo etc.
4. Gecertificeerde productie. Wij werken samen met Chesterfield producenten in diverse landen. Pas na gedegen toetsing worden zij als productiepartner binnen ons bedrijf opgenomen. Dit houdt in dat zij produceren onder de merknaam ‘’The Chesterfield Brand’’ met alle daaraan verbonden strenge productievoorwaarden. De door hen geproduceerde meubelen krijgen het Originele Chesterfield Certificaat mee. Door op deze manier te werken, maakt het land van productieherkomst geen verschil meer.
5. Gespecialiseerde productiepartners. Onze productiepartners hebben elk toegevoegde waarde door hun specifieke productiekenmerk(en). Daar worden zij ook op geselecteerd. De Engelse fabrieken leveren voor de bestelling van onze klant die een puur Engelse Chesterfield wil, dat wil zeggen 100% Engels wat betreft materialen, arbeid en productielocatie. De vervaardiging in Harris Tweed stof bijvoorbeeld is specifiek Engels fabricaat.  De andere Europese fabrieken zijn ingesteld op orders waarbij onder andere een snelle levering gewenst is. En de fabriek in Azië is vooral afgestemd op orders voor bijzonder maatwerk, waarvoor de stoffeerders een speciale opleiding en begeleiding ontvangen. Zo kan bijvoorbeeld ons meest bekende Chesterfieldmodel de Brighton gemaakt worden in Engeland, elders in Europa of ook in Azië, afhankelijk van de specifieke wensen en het budget van de klant. Van standaard tot uiterst luxueus, het kan allemaal.
6. Heldere prijzen. Op onze websites staan bij elk product de prijzen transparant en overzichtelijk vermeld, ook van de aanpassingen, zodat de klant goed kan vergelijken en de keus gemakkelijker kan bepalen. De prijs van afwijkend, specifiek maatwerk is geheel vrijblijvend aan te vragen via een mail naar info@houseofchesterfield.com
7. Prijs-kwaliteitverhouding. Wij garanderen de beste prijs-kwaliteitverhouding.  Zoals eerder gezegd, ‘’The Chesterfield Brand’’ staat voor de hoogste eisen op gebied van kwaliteit, milieueisen en vakbekwaamheid van de stoffeerders. Al onze meubelen zijn met zorg handgemaakt. Wij maken uitsluitend gebruik van 100% rundleer. Omdat wij rechtstreeks uit de fabriek leveren zonder betrokkenheid van derde partijen, kunnen wij lagere verkoopkosten hanteren zonder in te boeten op kwaliteit of de eerlijke vergoeding voor de ambachtsman. Daar draagt ook ons direct verkoopsysteem van showroom/winkellocaties aan bij. Een bewuste, kostenbesparende keuze.
8. Dynamisch.‘’The Chesterfield Brand’’ is een modern en dynamisch Chesterfield merk, dat behalve de traditionele Chesterfieldmodellen ook durft te experimenteren binnen de Chesterfieldstijl. Met ons ‘’Ontwerp je Chesterfield’’ programma bieden wij de consument de mogelijkheid zelf een geheel eigen Chesterfield te ontwerpen. Niets is onmogelijk.
9. Certificaat van Echtheid. Let bij aankoop van uw Chesterfield altijd goed op een bijgeleverd certificaat van echtheid en de garantievoorwaarden. Want hier schuilt dikwijls een addertje onder het gras. Onze collega Chesterfield aanbieders/wederverkopers kopen hun Chesterfields ergens in en verkopen ze dan onder eigen naam door, ook met garantie en een certificaat. Maar pas op: juist als doorverkopende partij kunnen zij nooit de kwaliteit en dus ook niet de borg van de fabriek garanderen. Chesterfield.com kan dit wel. Van alle meubelen met het ‘’The Chesterfield Brand’’ label kunnen wij het volledige productieproces van A. tot Z. verantwoorden. Wij weten precies door wie, waar en met welke grondstoffen ons Chesterfield meubel gemaakt is. Wij staan vanuit de fabriek voor 100% borg. Dit is vastgelegd in ons originele Certificaat van Echtheid waarmee wij ons onderscheiden van andere Chesterfield certificaten.

Het te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Het originele Certificaat is gedrukt op gewaarmerkt papier
  • Het originele Certificaat is voorzien van een lakzegel
  • Het originele Certificaat is ondertekend vanuit de fabriek door de merkgerechtigde
  • Het originele Certificaat is voorzien van een uniek productie/ordernummer
  • Het originele Certificaat nummer kan de desbetreffende ambachtsman herleiden
  • Het originele Certificaat is onlosmakelijk verbonden aan de garantie voorwaarden
  • Het originele Certificaat geeft recht op de overdraagbare garantie bij verkoop

10. Unieke overdraagbare garantie voorwaarden. Naast het Certificaat van Echtheid bieden wij een uitgebreide, wereldwijde garantie. Deze is als de best mogelijke garantie te classificeren en uniek in de wereld van Chesterfield. Zij is namelijk ook nog eens overdraagbaar. Dit houdt in dat bij overdracht of verkoop binnen de gestelde garantie-termijn, de garantie gewoon doorloopt. De garantie geldt voor de héle collectie.

keyboard_arrow_up
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.